Sok típus közül nem nehéz választani, ha világos a rendszer működési elve és tudjuk, mit akarunk.

Térjünk vissza az iRobot Roomba porszívórobotokhoz.

Akik eddig követték az iRobot fejlődését, azok láthatták – akik nem azoknak most elmondjuk -, hogy a porszívórobotok tekintetében, mindig óriási típusválaszték mutatkozott. Szerintünk sokszor több is, mint amennyire szükség lett volna.

Természetes, hogy egy gyártónak mindig megvan a maga elképzelése a termékválaszték kialakításánál. És az is természetes, hogy a döntést különböző marketingfogások is befolyásolhatják. Azonban mindenképpen fontos látni, hogy a Roomba első forgalomba hozatala, a gyártó hazájában – az USA-ban – történt. Az első tapasztalatok, és azok elemzése után kialakított értékelések – melyek később a további portfóliókat eredményezték – egy olyan fogyasztói társadalom szokásain alapultak, melyek egész más gazdasági környezetben keletkeztek, mint amilyen az európai volt. Így nem nehéz elképzelni, hogy az európai bevezetés után teljesen más jellegű kérdések, igények és elvárások fogalmazódtak meg a fogyasztók részéről a termékkel kapcsolatban. Például Európában az ilyen termékekre a hosszabb távú szavatossági igény mindig is sokkal nagyobb volt. Legalábbis Magyarországon biztos. Egy kis időbe és innovációba telt, amíg a Roomba teljesen vállalható lett kereskedői szemmel is hazánkban. 2007-2008-tól a legmegbízhatóbb –már akkor is és az óta is folyamatosan piacvezető – márka maradt az egész világon a porszívórobotok kategóriájában. Ma kijelenthetjük, nem bántuk meg, hogy e termék mögé álltunk kereskedőként és biztosan állítjuk, hogy garantált a siker a fogyasztói oldalon is.

Válogatva a Roomba típusai között, mindenképpen le kell szögeznünk azt a tényt, hogy a viselkedésükben, a takarítás minőségében illetve a teljesítményükben egyiknél sincs különbség. (Kivéve a 2016-ban megjelent 900-as sorozatot, mely egyben szisztematikus rendszerű. Erröl egy későbbi bejegyzésünkben beszámolunk. )
Akkor miben?
Mindenképpen az általuk opcionálisan nyújtott, vagy kiegészítőkben hozzáadott hasznos, praktikus és kényelmi szolgáltatásokban.
Hogy segítsünk azoknak, akik a választás dilemmájával küzdenek, megpróbálunk egy pár ilyen opciót felvázolni.
(Mivel a web áruházunkban minden típus mellett ott vannak ezek az opciók leírva, ezért egyszerűen beazonosíthatóak, melyeket itt csak általánosságokban jelzünk.)

Mindenképpen hasznos a választás előtt, lakásunkat felmérni, körbejárni, megnézni a fizikális adottságokat és utána hozzátenni a saját kényelmi elképzeléseinket.

Minden Roombának kivétel nélkül alapfelszereltsége egy dokkoló állomás, ahol a robot töltődik. Saját maga visszatalál a töltőállomására.

Igazából három fő kategóriát különböztethetünk meg a Roomba esetében:

1)    Az alap modell. Egyszerű a használata. Oda kell menni hozzá, lehajolni, megnyomni egy gombot és a robot már teszi is a dolgát. A munka végeztével hazatalál és feltölti magát. Nekünk csak a portartályt kell majd ürítenünk és a robotot újraindítani, ha szükséges.

2)    Önállóan is indulni képes modell. Itt már nincs szükség a robothoz közvetlenül odamenni az indítás miatt, sőt nem is kell, hogy otthon legyünk. Egy előre – akár a hét minden napjára, külön-külön bármely időpontra – beprogramozott indítási opcióval tud többet az alapnál.

3)    Szobáról – szobára navigáló modell. Ennél a robotnál, már beépítettek egy rádió frekvenciás modult, ami a hozzáadott speciális virtuális falak segítségével képes szobáról-szobára navigáltatni a robotot, így hatékonyabban és gyorsabban végez egy adott helyiséggel.

És természetesen ezeken a kategóriákon belül is vannak még robotok, melyeket a hozzáadott kiegészítők, tartozékok különböztetnek meg. Például, különféle virtuális falak, speciális távirányítók, szűrők, kefék, stb.

(Fenti kategóriák csak a 600-700-800-as modellekre vonatkozik. Az új, 2016-ban megjelent, 900-as sorozat már szisztematikus rendszerű. Erről egy későbbi bejegyzésünkben fogunk beszámolni.)

Folytatjuk

A Házirobotok.hu csapata

Blog

Karbantartás, Videók, & Leírások

blog

Megújult az iRobot Home applikáció

Megújult az iRobot Home applikáció

Megújult az iRobot Home applikációAz iRobot Home applikáció módosult 2020 augusztus 25-én. A design teljes átalakuláson ment végbe. Hogy ez a változás milyen eredményeket ért el azt a következő cikkünkben részletezzük.Alapvetően az új design hasonlít a widget kinézethez. A főoldalon látjuk a...

bővebben
iRobot és az ifttt, avagy mit tud még a robotunk?

iRobot és az ifttt, avagy mit tud még a robotunk?

iRobot és az ifttt, avagy mit tud még a robotunk?Az iRobot Home applikáció segítségével nagyon sok funkciót, beállítást tudunk eszközölni annak megfelelően hogy milyen modellt használunk a lakásunkban. Vannak olyan funkciók melyek már meghaladják az applikáció tudását. Ha csörög a telefonunk és a...

bővebben
Házibuli a lakásunkban, ha nem is vagyunk otthon?

Házibuli a lakásunkban, ha nem is vagyunk otthon?

Házibuli a lakásunkban, ha nem is vagyunk otthon? Buli van :-)Elmentünk otthonról és a robotporszívónk önállósította magát - immár nem először. Vajon mit csinál, amikor nem vagyunk a lakásban? Házibulit tart vagy romantikus filmet néz a kenyérpirítóval? Erre a kérdésre keressük a választ egy...

bővebben
iRobot Home applikáció beállítása-beüzemelése

iRobot Home applikáció beállítása-beüzemelése

Wi-Fi beállítási leírás, avagy hogyan kell beüzemelni az iRobot Home applikációt?Egy két modell kivételével, már a legtöbb iRobot robot , okos telefonunk segítségével már a Wi-fi hálózatunkhoz csatlakoztatható. Ennek két előnye is van. Az egyik, hogy a sikeres csatlakozás után – a „Felhőn”...

bővebben
Ismerjék meg életem legborzalmasabb napját!

Ismerjék meg életem legborzalmasabb napját!

Ismerjék meg életem legborzalmasabb napját! Eltünt Robi!Ma reggeli után arra lettem figyelmes, hogy az iRobot Roomba robotporszívóm eltünt. Biztos nyitva hagytam a lakásom ajtaját és ekkor szökött ki, de vajon hova tünhetett? Elindultam a városba megkeresni Robit. Voltam a parkban, a sétáló utcán,...

bővebben
iRobot Home applikáció-Wi-Fi térkép

iRobot Home applikáció-Wi-Fi térkép

iRobot Home applikáció-Wi-Fi térképKorábban kaptunk belső információt hogy az iRobot Home applikációban megtalálható lesz a lakásunk Wi-Fi- térképe.Ez mire jó? Van értelme?Természetesen a napi használatban nincs, de gondoljunk bele, milyen eszközzel lehet kideríteni ha be akarjuk bizonyítani hogy...

bővebben
Megjelent az iRobot Roomba s9+ robotporszívó

Megjelent az iRobot Roomba s9+ robotporszívó

Megjelent az iRobot Roomba s9+ robotporszívó!Lassan egy fél éve hogy az iRobot bejelentette hogy megjelenik az iRobot Roomba új robotporszívója. A készüléket olyan tulajdonságokkal ruházták fel mint a sarokkefe, a széles tisztítóhenger, vagy a készülék tetején kivehető szennyeződés gyűjtő...

bővebben
iRobot Home alkalmazás – beállítások, újdonságok

iRobot Home alkalmazás – beállítások, újdonságok

iRobot Home alkalmazás - beállítások, újdonságokAz iRobot Home applikáció segítségével a mobiltelefon ikonnal ellátott "Okos robotporszívó"készülékek vezérlését, beállítását, programozását, felügyeletét és programozását végezhetjük el. Mely modellekkel vezérelhető az iRobot Home alkalmazás? iRobot...

bővebben

Webshop

Webshopunkban minden kiegészítő, szerviz alkatrész és készülék megrendelhető.

Elérhetőségünk

Telefon

+36306868786

Pin It on Pinterest

Share This