iRobot Home applikáció beüzemelése

Wi-Fi beállítási leírás, avagy hogyan kell beüzemelni az iRobot Home applikációt?

Egy két modell kivételével, már a legtöbb iRobot robot , okos telefonunk segítségével már a Wi-fi hálózatunkhoz csatlakoztatható. Ennek két előnye is van. Az egyik, hogy a sikeres csatlakozás után – a „Felhőn” keresztül – Az iRobot központi szervere automatikusan napra készen frissíti robotunk szoftverét.

iRobot Home Applikáció

 

A másik, hogy ha szükséges robotunkat, otthonunktól távol is kezelhetjük, valamint több különféle beállításokat is csak így tudunk aktiválni. Fontos megemlíteni, hogy wifi nélkül is tudjuk működtetni a készüléket, manuális indítással, viszont sem a frissítéseket, sem a robot egyéb funkcióit – pl. az időzített indítás, stb. – nem tudjuk aktiválni.

Mindehhez ezt a bizonyos iRobot App-ot kell letöltenünk okos telefonunk segítségével akár IOS, akár Android-os rendszer applikációs áruházaiból.

Tapasztalataink alapján sok felhasználónál lépnek fel kisebb-nagyobb nehézségek ennek inicializálása során. Ezek nagyobb része, figyelmetlenség vagy türelmetlenség miatt történik.

Most megpróbáljuk lépésről lépésre lemodellezni ezt a kapcsolódást:

1. Töltse le az iRobot Home App-ot a telefonkészülékére IOS kompatibilitás: 9-es vagy magasabb verzió Android kompatibilitás: 4.4 vagy magasabb verzió

App Store
Google Play

A kapcsolódás előtti lépések:

2. Tegye a robot töltőállomását egy olyan helyre a fal mellé, ahol nincs a közelében akadály, a hálózathoz kapcsolható és a wifi lefedettség is jó azon a területen.
Fontos információ!
Az  iRobot Roomba következő modellek nem kommunikál 5 Ghz-en működő Wi-Fi hálózattal:
Roomba 675, Roomba 676, Roomba 696, Roomba 895, Roomba 896, Roomba 960, Roomba 966, Roomba 980, Roomba 981

Helyes elhelyezés

3. Húzza ki a robot alján levő sárga – az akkumulátort aktiváló – fóliát, valamint vegye ki a robot portartályában levő védő papírt (ha van benne).

4. Helyezze a Roombát a töltőállomásra és győződjön meg róla, hogy a „Clean” gomb felett megjelenő akkumulátort jelző ikon narancssárga színnel villog, ami jelzi a robot akkumulátorának a töltődését. Hagyjuk teljesen feltöltődni az akkumulátort. Ezt ugyanennek az ikonnak a folyamatos zöldre váltásával fogja a robot jelezni.
(fontos megjegyzés: energiatakarékossági okokból úgy szoftverezték a robotokat, hogy annak jelző fényei 1 perc után elaludjanak. Ilyenkor, ha kíváncsiak vagyunk a jelzésekre, csak egyszer, röviden, nyomjuk meg a „Clean” gombot, és minden újra látható lesz újabb 1 percig)

Roomba elhelyezése a dokkoló állomáson

A kapcsolódás lépései:A kapcsolódás lépései:

Telefonunkon elindítjuk az App-ot és kövessük az utasításokat.
1 – Setup Cheklist  – nyomjuk meg alul a „Get started” gombot
2- Home Base placement – dokkoló elhelyezése – nyomjuk meg alul a „continue” gombot
3- What would you like to call your robot? – itt egyedi nevet adhatunk robotunknak. Pl. Micike
4- Connekt „Micike” to Wi-Fi – válasszuk ki a wi-fi hálózatunkat, majd nyomjuk meg alul a „Yes continue” gombot.
5- Enter Wi-Fi password – beírni a wifi jelszavunkat.

Nyomja a Spot és a Dock gombot
Roomba S9+

6 – Activate Roomba – egyszerre nyomjuk meg és tartsuk nyomva legalább 3 mp-ig az alábbi 2 gombot amít a roomba egy dallammal fog jelezni, ha sikeresen tettük ezt. e/i/s/900 sorozatnál az alábbi 2-őt vagy 600/800 sorozatnál az alábbi 2-őt.
Fontos, mielőtt tovább lépnénk,  hogy a jelölő négyzetet pipáljuk ki, hogy igen megnyomtuk a gombokat. – utána alul megnyomni a „continue” gombot.
7 – Searching Robot  – automatikus keresés indul, majd:     (és itt jegyeznénk meg, hogy az Androidosoknál a következő lépés kimarad, mert azt a rendszer automatikusan beállítja, de az IOS-nál manuálisan kell beállítani.)
8 – Connect your device to”Micike” – csatlakoztassa a telefonját a Roombához
a – Go to phone setting – menjen a telefonja Beállítások menübe (ne zárja be az iRobot App-ot) b – Go to Wi-Fi – menjen a Wi-Fi menübe – itt válassza ki a Roomba 000000000 (sok szám) A készülék női hangon, angolul, elmondja, hogy a Roomba készen áll a működésre és megkér, hogy menjek vissza az iRobot App-ba, hogy befejezhesse a beállításokat.
c- Then come back to his App. – Lépjen vissza az iRobot App-ba
9 – Most várni kell, amíg az App befejezi a konfigurálást
10 – Setup is Complete! – a beállítás befejeződött.
A készülék mondja, hogy készen áll a működésre. – alul megnyomni a „continue” gombot.
Innentől az App segítségével tudjuk kezelni a Roombát, és mindent be tudunk állítani, amit szükségesnek érzünk, hogy robotunk a leghatékonyabban tudjon működni otthonunkban.

Mivel az iRobot Home alkalmazás is állandóan frissíti magát, lehetséges hogy a leíráshoz képest van beállítási eltérés.

Blog

Karbantartás, Videók, & Leírások

blog

Megújult az iRobot Home applikáció

Megújult az iRobot Home applikáció

Megújult az iRobot Home applikációAz iRobot Home applikáció módosult 2020 augusztus 25-én. A design teljes átalakuláson ment végbe. Hogy ez a változás milyen eredményeket ért el azt a következő cikkünkben részletezzük.Alapvetően az új design hasonlít a widget...

bővebben
Ismerjék meg életem legborzalmasabb napját!

Ismerjék meg életem legborzalmasabb napját!

Ismerjék meg életem legborzalmasabb napját! Eltünt Robi!Ma reggeli után arra lettem figyelmes, hogy az iRobot Roomba robotporszívóm eltünt. Biztos nyitva hagytam a lakásom ajtaját és ekkor szökött ki, de vajon hova tünhetett? Elindultam a városba megkeresni Robit....

bővebben
iRobot Home applikáció-Wi-Fi térkép

iRobot Home applikáció-Wi-Fi térkép

iRobot Home applikáció-Wi-Fi térképKorábban kaptunk belső információt hogy az iRobot Home applikációban megtalálható lesz a lakásunk Wi-Fi- térképe.Ez mire jó? Van értelme?Természetesen a napi használatban nincs, de gondoljunk bele, milyen eszközzel lehet kideríteni...

bővebben
Megjelent az iRobot Roomba s9+ robotporszívó

Megjelent az iRobot Roomba s9+ robotporszívó

Megjelent az iRobot Roomba s9+ robotporszívó!Lassan egy fél éve hogy az iRobot bejelentette hogy megjelenik az iRobot Roomba új robotporszívója. A készüléket olyan tulajdonságokkal ruházták fel mint a sarokkefe, a széles tisztítóhenger, vagy a készülék tetején...

bővebben
Medencetisztítás másképp!

Medencetisztítás másképp!

Medencetisztítás másképp!Volt már olyan hogy a kültéri medencéjében órákig próbálta a szennyeződést, homokmaradványt kitisztítani? A Dolphin E10 medencerobottal és egy hozzá vásárolt 20 mikronos szűrővel az egyik vásárlónknak sikerült. Telefonon kaptam a felkeresést,...

bővebben
Ha megvolt a porszívózás jöhet a feltörlés!

Ha megvolt a porszívózás jöhet a feltörlés!

Ha megvolt a porszívózás, jöhet a feltörlés!A feltörlő robotok, ahogy nevükben is szerepel, csak törölnek. Teszik ezt szárazon és nedvesen egyaránt, ha szükséges. A nedves törlés, azonban távolról sem helyettesíti a felmosást. Tipustól függően vagy mikroszálas...

bővebben

Webshop

Webshopunkban minden kiegészítő, szervizalkatrész és készülék megrendelhető.

Elérhetőségünk

Telefon

+36306868786

Pin It on Pinterest

Share This