A Roomba robotporszívó első üzembe helyezése.

Sokszor bizonytalanok vagyunk, ha egy új technikai berendezést szeretnénk először üzembe helyezni, hogy mindent biztosan az előírásoknak megfelelően teszünk-e. Pláne, ha egy komolyabb, drágább készülékről van szó. Sajnos a tapasztalatok azt bizonyítják, hogy amikor megakadunk, és nem tudunk tovább lépni, gyakran csak akkor vessz

Mi is arra bíztatunk mindenkit, hogy vegye a fáradtságot és üzembe helyezés előtt olvassa el a használati útmutatót, amennyiben ideje és lehetősége megengedi.
Szeretnénk azonban egy kis segítséget nyújtani azoknak, akik a Roomba első elindításakor még nem rendelkeznek az eszköz tulajdonságainak teljes ismeretével, vagy az olvasottak alapján még bizonytalanok valamiben.
Nem a használati útmutatót szeretnénk most újraértelmezni, inkább a hosszú évek során kialakult tapasztalatunkkal szeretnénk segíteni.

1 – Kicsomagolás:

–    Mindenekelőtt, legyünk biztosak abban, hogy rendelkezünk az adott modell használati útmutatójával és a hozzátartozó garancia érvényesítésével.
–    Vizsgáljuk meg, hogy a listában feltüntetett eszközök és tartozékok, hiánytalanul, a csomagban megtalálhatóak.
–    Ha van a csomagban olyan eszköz – pl. virtuális fal vagy távirányító -, az ahhoz tartozó elemek gyárilag a 600-as és 700-as modellek esetén, nincsenek hozzácsomagolva. Arról magunknak kell gondoskodnunk. A 800-as modellek esetében, már az elemeket is megtaláljuk a csomagban.

2 – Üzembe helyezés:

–    Először a készülék akkumulátorát aktiválni kell. Fordítsuk hátára a robotot. Egy sárga műanyag szalagot láthatunk, ami kilóg a robotból. Ezt a kezünkkel, egy határozott mozdulattal kihúzzuk a helyéről. Ilyenkor egy  halható dallamot játszik le a Roomba, jelezve, hogy a művelet sikeres volt. Ezzel az akkumulátort aktiváltuk.
–    Mivel az akkumulátorban egy kevés töltés mindig van, azt javasoljuk, hogy először indítsuk el (előtte olvassuk el a 3-aspontot), és hagyjuk, hogy teljesen lemerüljön a robot.
–    A dokkoló állomást a leírtak szerint helyezzük áram alá és tegyük le valahol a fal mentén.
–    Helyezzük a már teljesen lemerült robotot a dokkolóra. Ügyeljünk arra, hogy a töltéskijelző, villogva jelezze a töltést. Addig pozícionálgassuk a kezünkkel, amíg ezt nem tapasztaljuk. (Ha a robotot az aktiválás után – elindítás nélkül – nyomban a dokkolójára helyezzük, akkor sem cselekedtünk helytelenül)
–    Amikor a Roomba feltöltődött, azt a kijelzője folyamatos zöld színnel fogja jelezni.
–    A Roomba készen áll a bevetésre.

3 – Jó tanácsok:

–    Mielőtt a Roomba elindulna, érdemes a lakásba szétnézni, hogy lehetnek-e olyan kiálló tárgyak – főleg bútorok, radiátorok, ágyak alján -, melyek esztétikai sérülést okozhatnak a robotban, amikor majd alájuk bújva takarít. Ha van ilyen, akkor igyekezzünk azt megszüntetni, vagy a robotot nem engedni, hogy alá menjen, míg a problémát meg nem oldottuk.
–    A Roomba is tehet kárt olyan esetekben, amikor labilis, vagy könnyen feldönthető tárgyakat hagyunk az útjában.  Erre is érdemes odafigyelni, hogy véletlenül se érjen meglepetés.
–    Nagyon fontos a Roomba működése és karbantartása szempontjából, hogy vizes felületekkel ne találkozzon működése során. Ha véletlenül folyadék ömlik a robotra, azonnal állítsuk le (persze, ha a közelben vagyunk), fordítsuk a hátára, haladéktalanul vegyük ki az akkumulátort és hívjuk a szervizt.
–    A Roomba mindig legyen a töltőállomására csatlakoztatva, ha éppen nem dolgozik.
–    Mind a dokkoló állomás, mind a virtuális falak egy 20 cm átmérőjű infra hálót vonnak maguk köré, amikor a Roomba dolgozik, ezért a Roomba ezeket a területeket nem tudja takarítani.Érdemes néha elvenni, vagy odébb rakni őket. 
–    Ha hosszabb ideig nem akarjuk használni a robotot, akkor érdemesebb úgy tárolni, hogy az akkumulátorát kivesszük belőle.
–    Az akkumulátornak az a jó, ha a robot sokat dolgozik, azaz sokszor merüljön le és töltődjön fel teljesen.
–    Nem kell megijedni, ha azt tapasztaljuk, hogy töltés közben, a töltés kijelző jóval szaporábban villog, mint normál esetben. Ez azt jelenti, hogy a robot – valamilyen, általa tapasztalt dolog miatt -, átváltott egy u.n. 16 órás töltési ciklusra. Ilyenkor ajánlott hagyni, hogy teljesen végigmenjen ez a folyamat. A robot tudja, hogy az akkumulátorának mikor van erre szüksége.Ha rendszeresen használjuk a robotot, akkor nagyon ritkán fordulhat elő ez a szindróma.
–    Javasoljuk, hogy minden egyes takarítási ciklus után ürítsék ki a portartályt. A portartályban elektromotor van, soha ne mossuk ki vízzel!
–    Soha ne feledkezzünk meg az időszakos karbantartásról sem (már előzőleg írtunk róla).

Reméljük pár jó tanáccsal tudtunk szolgálni, de mindenképpen javasoljuk a kezelési útmutató elolvasását.

A Házirobotok.hu csapata

ük a fáradtságot, és fogjuk először a kezünkbe az adott eszköz használati útmutatóját.

Blog

Karbantartás, Videók, & Leírások

blog

Megújult az iRobot Home applikáció

Megújult az iRobot Home applikáció

Megújult az iRobot Home applikációAz iRobot Home applikáció módosult 2020 augusztus 25-én. A design teljes átalakuláson ment végbe. Hogy ez a változás milyen eredményeket ért el azt a következő cikkünkben részletezzük.Alapvetően az új design hasonlít a widget kinézethez. A főoldalon látjuk a...

bővebben
iRobot és az ifttt, avagy mit tud még a robotunk?

iRobot és az ifttt, avagy mit tud még a robotunk?

iRobot és az ifttt, avagy mit tud még a robotunk?Az iRobot Home applikáció segítségével nagyon sok funkciót, beállítást tudunk eszközölni annak megfelelően hogy milyen modellt használunk a lakásunkban. Vannak olyan funkciók melyek már meghaladják az applikáció tudását. Ha csörög a telefonunk és a...

bővebben
Házibuli a lakásunkban, ha nem is vagyunk otthon?

Házibuli a lakásunkban, ha nem is vagyunk otthon?

Házibuli a lakásunkban, ha nem is vagyunk otthon? Buli van :-)Elmentünk otthonról és a robotporszívónk önállósította magát - immár nem először. Vajon mit csinál, amikor nem vagyunk a lakásban? Házibulit tart vagy romantikus filmet néz a kenyérpirítóval? Erre a kérdésre keressük a választ egy...

bővebben
iRobot Home applikáció beállítása-beüzemelése

iRobot Home applikáció beállítása-beüzemelése

Wi-Fi beállítási leírás, avagy hogyan kell beüzemelni az iRobot Home applikációt?Egy két modell kivételével, már a legtöbb iRobot robot , okos telefonunk segítségével már a Wi-fi hálózatunkhoz csatlakoztatható. Ennek két előnye is van. Az egyik, hogy a sikeres csatlakozás után – a „Felhőn”...

bővebben
Ismerjék meg életem legborzalmasabb napját!

Ismerjék meg életem legborzalmasabb napját!

Ismerjék meg életem legborzalmasabb napját! Eltünt Robi!Ma reggeli után arra lettem figyelmes, hogy az iRobot Roomba robotporszívóm eltünt. Biztos nyitva hagytam a lakásom ajtaját és ekkor szökött ki, de vajon hova tünhetett? Elindultam a városba megkeresni Robit. Voltam a parkban, a sétáló utcán,...

bővebben
iRobot Home applikáció-Wi-Fi térkép

iRobot Home applikáció-Wi-Fi térkép

iRobot Home applikáció-Wi-Fi térképKorábban kaptunk belső információt hogy az iRobot Home applikációban megtalálható lesz a lakásunk Wi-Fi- térképe.Ez mire jó? Van értelme?Természetesen a napi használatban nincs, de gondoljunk bele, milyen eszközzel lehet kideríteni ha be akarjuk bizonyítani hogy...

bővebben
Megjelent az iRobot Roomba s9+ robotporszívó

Megjelent az iRobot Roomba s9+ robotporszívó

Megjelent az iRobot Roomba s9+ robotporszívó!Lassan egy fél éve hogy az iRobot bejelentette hogy megjelenik az iRobot Roomba új robotporszívója. A készüléket olyan tulajdonságokkal ruházták fel mint a sarokkefe, a széles tisztítóhenger, vagy a készülék tetején kivehető szennyeződés gyűjtő...

bővebben
iRobot Home alkalmazás – beállítások, újdonságok

iRobot Home alkalmazás – beállítások, újdonságok

iRobot Home alkalmazás - beállítások, újdonságokAz iRobot Home applikáció segítségével a mobiltelefon ikonnal ellátott "Okos robotporszívó"készülékek vezérlését, beállítását, programozását, felügyeletét és programozását végezhetjük el. Mely modellekkel vezérelhető az iRobot Home alkalmazás? iRobot...

bővebben

Webshop

Webshopunkban minden kiegészítő, szerviz alkatrész és készülék megrendelhető.

Elérhetőségünk

Telefon

+36306868786

Pin It on Pinterest

Share This