A Roomba élettartama.

Mindenki szeretné tudni egy eszköz megvásárlásakor, hogy vajon az, mennyi ideig fogja bírni mielőtt végleg használhatatlan lesz.
Egy ilyen, nap mint nap, kemény megpróbáltatásokon átmenő, folyamatosan használatban levő szerkezetnél mint a Roomba, ez különösen fontos kérdés.

 

Természetesen az első legfontosabb tényezők közé tartozik a minőség és a megbízhatóság.

Érdemes először tájékozódni a termék eredetéről, múltjáról, a gyártó által eddig elért eredményekről, és nem utolsó sorban a felhasználok tapasztalatairól.
Ha mindezekről vannak találataink akár az írott sajtóban, vagy internetes oldalakon –  ma már az utóbbi dominál jobban és egyben a leggyorsabb találati eredményt is adja -, akkor már biztosan nem kell attól tartanunk, hogy a számunkra fontos kérdésekre ne kapnánk meg a megfelelő választ.

Az iRobot esetében, azt gondolom, mindennek utána lehet nézni.
A gyártó honlapján minden alap információt megtalálunk, a haditechnikai és a háztartási robotok múltjáról, jelenéről és a tervezett innovációkról egyaránt.

A gyártó honlapja itt

A világ minden pontján megjelenő, több mint 10 millió háztartásban már kipróbált porszívórobotra, joggal lehet azt mondani, hogy semmiképpen sem a „Gagyi” kategóriába tartozik.

A fentiek alapján a minőséget, talán megelőlegezhetjük, amíg nem találkozunk a valóságban is Roomba robotokkal.
A megbízhatóságot, azt már inkább a tapasztalat határozza majd meg.
Mindenesetre, bőven található vélemény, teszt és fórum az interneten, hogy a kérdéseinkre válaszokat találjunk, olyanoktól, akik már használnak ilyen robotokat.
Roomba fórum

Az élettartammal kapcsolatos második fontos tényező a rendeltetésszerű használat.

Fontos, hogy a használati útmutatót legalább egyszer elolvassuk, értelmezzük, és annak függvényében működtessük robotunkat. Pláne, ha interneten vásárolunk, mert akkor nincs módunk meghallgatni a kereskedő intelmeit, jó tanácsait.
Sokat számít, ha személyre szabott tanácsokat is kaphatunk, hiszen a háztartások nem feltétlen rendelkeznek ugyanazokkal az adottságokkal.
Jó, ha megismerhetünk minden trükköt, amivel optimalizálhatjuk a Roomba működését otthonunkba.

A harmadik – nem elhanyagolható –tényező, a Roomba szükségszerű, otthoni karbantartása.

Ha betartjuk az erre vonatkozó szabályokat és kötelezettségeket, akkor nagymértékben hozzájárulunk, hogy robotunk hosszú életű legyen és ne érjenek idő előtt bosszantó, a karbantartás hiánya miatt bekövetkező, kisebb-nagyobb csalódások.
Erről a témáról már részletesen beszámoltunk az előző bejegyzéseinkben.
 

A negyedik (opcionális) tényező a Roomba leghosszabbra nyújtható élettartamát tekintve, a kb 1,5 évente, a szerviz által végeztetett belső karbantartás és számítógépes diagnosztika.

Mivel a kereskedelem mellett, mi vagyunk az iRobot hivatalos márka szervize, ezért joggal hihető, hogy igen sokféle Roomba átment, átmegy kezeink között az évek során. Természetesen régebbi modellek is.
Jelenleg azt mondhatjuk, hogy a 2008-as években gyártott és forgalomba hozott Roomba 500-as modellek még mindig takarítanak a magyar háztartásokban.
Hozzá kell tenni mindenképpen, hogy az előzőekben említett rendszeres otthoni karbantartásban részesülő robotok vannak előnyben a hosszabb élet tekintetében.
De főképpen azok a legesélyesebbek, melyek a szervizben is átesnek kb. 1,5 évente egy számítógépes diagnosztikán, és egy otthon hozzá nem férhető, belső karbantartáson is.
Ez természetesen nem kötelező, de mindenképpen ajánlott, hiszen e művelet anyagi vonzata olyan csekély egy 1,5-2 éves intervallum tekintetében, hogy ezzel biztosan megkímélhetjük magunkat egy későbbi, váratlan, nagyobb kiadástól, és a robotunk is a lehető legtovább fog bennünket kiszolgálni .
 

Az iRobot mindig is, innovációkban gazdag politikát folytatott.
A mai Roomba modellek, olyan fejlesztéseket hordoznak, melyeket a gyártó, az elmúlt hosszú évek során, a folyamatos felhasználói tapasztalatok alapján gyűjtött, és amelyek csak a Roomba előnyére váltak, mind a minőség, mind a megbízhatóság terén.

A Házirobotok.hu csapata

Blog

Karbantartás, Videók, & Leírások

blog

iRobot és az ifttt, avagy mit tud még a robotunk?

iRobot és az ifttt, avagy mit tud még a robotunk?

iRobot és az ifttt, avagy mit tud még a robotunk?Az iRobot Home applikáció segítségével nagyon sok funkciót, beállítást tudunk eszközölni annak megfelelően hogy milyen modellt használunk a lakásunkban. Vannak olyan funkciók melyek már meghaladják az applikáció tudását. Ha csörög a telefonunk és a...

bővebben
Házibuli a lakásunkban, ha nem is vagyunk otthon?

Házibuli a lakásunkban, ha nem is vagyunk otthon?

Házibuli a lakásunkban, ha nem is vagyunk otthon? Buli van :-)Elmentünk otthonról és a robotporszívónk önállósította magát - immár nem először. Vajon mit csinál, amikor nem vagyunk a lakásban? Házibulit tart vagy romantikus filmet néz a kenyérpirítóval? Erre a kérdésre keressük a választ egy...

bővebben
Ismerjék meg életem legborzalmasabb napját!

Ismerjék meg életem legborzalmasabb napját!

Ismerjék meg életem legborzalmasabb napját! Eltünt Robi!Ma reggeli után arra lettem figyelmes, hogy az iRobot Roomba robotporszívóm eltünt. Biztos nyitva hagytam a lakásom ajtaját és ekkor szökött ki, de vajon hova tünhetett? Elindultam a városba megkeresni Robit. Voltam a parkban, a sétáló utcán,...

bővebben
iRobot Home applikáció-Wi-Fi térkép

iRobot Home applikáció-Wi-Fi térkép

iRobot Home applikáció-Wi-Fi térképKorábban kaptunk belső információt hogy az iRobot Home applikációban megtalálható lesz a lakásunk Wi-Fi- térképe.Ez mire jó? Van értelme?Természetesen a napi használatban nincs, de gondoljunk bele, milyen eszközzel lehet kideríteni ha be akarjuk bizonyítani hogy...

bővebben
Megjelent az iRobot Roomba s9+ robotporszívó

Megjelent az iRobot Roomba s9+ robotporszívó

Megjelent az iRobot Roomba s9+ robotporszívó!Lassan egy fél éve hogy az iRobot bejelentette hogy megjelenik az iRobot Roomba új robotporszívója. A készüléket olyan tulajdonságokkal ruházták fel mint a sarokkefe, a széles tisztítóhenger, vagy a készülék tetején kivehető szennyeződés gyűjtő...

bővebben
Medencetisztítás másképp!

Medencetisztítás másképp!

Medencetisztítás másképp!Volt már olyan hogy a kültéri medencéjében órákig próbálta a szennyeződést, homokmaradványt kitisztítani? A Dolphin E10 medencerobottal és egy hozzá vásárolt 20 mikronos szűrővel az egyik vásárlónknak sikerült. Telefonon kaptam a felkeresést, miszerint a kültéri medencében...

bővebben

Webshop

Webshopunkban minden kiegészítő és készülék megrendelhető.
Szerviz alkatrészek a Budapesti szervizünkben kapható.

Hibabejelentés

Vidéki ügyfeleink részére futárszolgálat igénylése a következő linken igényelehető.
Futárszolgálat ára:4000Ft(oda-vissza)

Elérhetőségünk

Telefon

+36302142426

Üzletünk: iRobot Szerviz
START-METÁL Plus Kft
1149 Budapest Egressy út 96-98

Pin It on Pinterest

Share This