Roomba 900-as sorozat

Ha eddig dícsértük az iRobot porszívórobotokat – már pedig azt tettük -, akkor a 900-as sorozatot a 2016-os magyarországi megjelenésével egyenesen csodáljuk.

Az eddigi random takarítást (ami nem feltétlen jelent rosszat) felváltotta a szisztematikus takarítási algoritmus, amivel gyorsabb és precízebb lett a rendszer.

Az új Roomba 900-as sorozat.

Ha eddig dícsértük az iRobot porszívórobotokat – már pedig azt tettük -, akkor a 900-as sorozatot a 2016-os magyarországi megjelenésével egyenesen csodáljuk.

Az eddigi random takarítást (ami nem feltétlen jelent rosszat) felváltotta a szisztematikus takarítási algoritmus, amivel gyorsabb és precízebb lett a rendszer.

A 980 és 960-as robotok már mindent érzékelnek és jól tájékozódnak lakásunkban. Menet közben térképet készítenek, amit az okos telefonunk segítségével a takarítás befejezése után konstatálhatunk.
Egy iRobot aplikáció segítségével, okostelefonunkon, minden látható és beállítható ami a robot működésével kapcsolatos. Szükségünk van egy otthoni WIFI összeköttetésre, mellyel szinkronizáljuk a robotot, ami lehetőséget biztosít, hogy az iRobot szerveréhez kapcsolódva önmagát frissítse, hogy mindíg napra kész legyen a szoftver verziója.

Az új iRobot rendszer a kiszámítható viselkedésével, valamint precíz és gyors munkájával, 1 takarítási ciklusban, akár 174 nm teljes lefedettséget eredményezhet.

Jogosan kérdezhetjük, hogy akkor a korábbi modellek már elavultak, vagy az újhoz képest rosszul teljesítenek?
Nem erről nincs szó. Továbbra is jól takarító robotok maradnak, csak azok számára lesznek inkább javasolva, akiknek 60-70 nm-nél nem nagyobb a takarítandó területük, vagy egyszerűen csak nem akarnak többet költeni robotvásárlásra.
A 900-as sorozatot pedig azoknak ajánljuk inkább, akiknél 60-70 nm-nél nagyobb a felület, illetve bárkinek, ahol kizárólag a szisztematikus takarítás felel meg az elvárásnak.

A 980-as csúcsmodelt azt teszi még vonzová, hogy amikor szőnyegen takarít, automatikusan felemeli a szívóteljesítményét egy magasabb, turbó fokozatra, ami 30%-al nagyobb erőt generál a 800-as elődeihez képest, melyek eleve 50%-al jobban teljesítenek mint az őt megelőző 6-700-as szériák.

Kérdezhetnénk, hogy akkor a 960-as model miben különbözik (az árán kívül) a 980-as modeltől. Hát ebben az előbb említett turbó fokozat hiányában, és egy picit kisebb kapacitású akkumulátorban. Vannak olyan háztartások, ahol a szőnyeg nem dominál, így oda nem feltétlenül szükséges ez a szolgáltatás.

A 900-as sorozat néhány tulajdonságai:

  • Nagy hatékonyságú navigációs rendszer, mely a pásztázó szenzorok és egy kamera segítségével, feltérképezik a lakás egész területét, így teljes lefedettséget biztosítva a takarításnak.
  • Vizuális lokalizáció
    Az iRobot által szabadalmaztatott vSLAM® technológia segítségével, a Roomba 966-980, navigációja során, a belső térképe számára, vizuális tájékozódási pontokat jelöl meg a lakásban, annak érdekében, hogy precízen meg tudja állapítani az éppen aktuális tartózkodási helyét.
  • Célirányos navigáció
    Alkalmazkodás a környezethez a teljes lefedettség érdekében.
  • Óvatos mozgás az egész területen és a szobák között
    A Roomba beépített szenzorjai együttesen figyelnek és terelik a robotot, hogy az, a bútorok alatt, mellett és között a legoptimálisabb és kifinomultabb manőverekkel tudja végezni a munkáját. A magasabb területeken folytatott takarítás biztonságáért pedig a leesést gátló szenzorok a felelősek.
  • Egyszerű programozás
    Beállítható, hogy a Roomba miként kezelje egyedi háztartásunkat. Automata indítási opció megadása, 1x vagy 2x áthaladási funkció kiválasztása, szegély vagy akár a turbó szőnyegtakarítás ki-be kapcsolása.
  • Ütemezett indítás
    A Roomba a hét minden napján, 1-1 önálló indulásra programozható. Ez folyamatosan tiszta padlót eredményez egész héten.
  • Az applikáció nyújtotta opciók
    Az iRobot HOME applikációval bárhonnan elindítható a takarítás az alkalmazás segítségével, bárhol is vagyunk, egyetlen gombnyomással.
    Az applikációnak köszönhetően a tenyerünkben tarthatjuk mindazon információkat, ötleteket, támogatást, valamint több, olyan interaktív funkciót is, ami a robotunk jó működéséhez szükséges, akár otthon vagyunk, akár menet közben valahol.
  • Újratöltés és folytatás
    Folyamatosan dolgozik akár 2 órán át, majd automatikusan újratölti magát, és folytatja a takarítást onnan ahol abbahagyta, amíg a teljes munkát el nem végzi.
  • Összezúzza a szennyeződést mielőtt felszedi
    A speciális AeroForce ™ rendszer két megerősített gumiborítású keféi gondoskodnak arról, hogy minden padlófelületről a Roomba képes legyen felszedni a makacs szennyeződéseket is.
  • AeroForce™ takarítási rendszer
    A Roomba 980 az előző, a 800-as sorozatból már ismert, AeroForce technológiával van felszerelve, ami az egymással szemben forgó gumihengereknek és a speciálisan kialakított vákuumtartálynak köszönhetően kimagasló eredményt generál a robot számára a takarítás során.
  • Nagy szívóerő szőnyegtakarítás turbó üzemmóddal
    A Roomba 980 okosan úgy takarít, a benne található 3. generációs vákummotorja segítségével, hogy automatikusan 30 %-al nagyobb szívőerőt generál – a 800-as elődeihez képest -, amikor szőnyeget érzékel, hiszen a por és más szennyeződések ott könnyebben megbújhatnak, mint a keményebb padlófelszíneken.

A Házirobotok.hu csapata

Blog

Karbantartás, Videók, & Leírások

blog

Megújult az iRobot Home applikáció

Megújult az iRobot Home applikáció

Megújult az iRobot Home applikációAz iRobot Home applikáció módosult 2020 augusztus 25-én. A design teljes átalakuláson ment végbe. Hogy ez a változás milyen eredményeket ért el azt a következő cikkünkben részletezzük.Alapvetően az új design hasonlít a widget kinézethez. A főoldalon látjuk a...

bővebben
iRobot és az ifttt, avagy mit tud még a robotunk?

iRobot és az ifttt, avagy mit tud még a robotunk?

iRobot és az ifttt, avagy mit tud még a robotunk?Az iRobot Home applikáció segítségével nagyon sok funkciót, beállítást tudunk eszközölni annak megfelelően hogy milyen modellt használunk a lakásunkban. Vannak olyan funkciók melyek már meghaladják az applikáció tudását. Ha csörög a telefonunk és a...

bővebben
Házibuli a lakásunkban, ha nem is vagyunk otthon?

Házibuli a lakásunkban, ha nem is vagyunk otthon?

Házibuli a lakásunkban, ha nem is vagyunk otthon? Buli van :-)Elmentünk otthonról és a robotporszívónk önállósította magát - immár nem először. Vajon mit csinál, amikor nem vagyunk a lakásban? Házibulit tart vagy romantikus filmet néz a kenyérpirítóval? Erre a kérdésre keressük a választ egy...

bővebben
iRobot Home applikáció beállítása-beüzemelése

iRobot Home applikáció beállítása-beüzemelése

Wi-Fi beállítási leírás, avagy hogyan kell beüzemelni az iRobot Home applikációt?Egy két modell kivételével, már a legtöbb iRobot robot , okos telefonunk segítségével már a Wi-fi hálózatunkhoz csatlakoztatható. Ennek két előnye is van. Az egyik, hogy a sikeres csatlakozás után – a „Felhőn”...

bővebben
Ismerjék meg életem legborzalmasabb napját!

Ismerjék meg életem legborzalmasabb napját!

Ismerjék meg életem legborzalmasabb napját! Eltünt Robi!Ma reggeli után arra lettem figyelmes, hogy az iRobot Roomba robotporszívóm eltünt. Biztos nyitva hagytam a lakásom ajtaját és ekkor szökött ki, de vajon hova tünhetett? Elindultam a városba megkeresni Robit. Voltam a parkban, a sétáló utcán,...

bővebben
iRobot Home applikáció-Wi-Fi térkép

iRobot Home applikáció-Wi-Fi térkép

iRobot Home applikáció-Wi-Fi térképKorábban kaptunk belső információt hogy az iRobot Home applikációban megtalálható lesz a lakásunk Wi-Fi- térképe.Ez mire jó? Van értelme?Természetesen a napi használatban nincs, de gondoljunk bele, milyen eszközzel lehet kideríteni ha be akarjuk bizonyítani hogy...

bővebben
Megjelent az iRobot Roomba s9+ robotporszívó

Megjelent az iRobot Roomba s9+ robotporszívó

Megjelent az iRobot Roomba s9+ robotporszívó!Lassan egy fél éve hogy az iRobot bejelentette hogy megjelenik az iRobot Roomba új robotporszívója. A készüléket olyan tulajdonságokkal ruházták fel mint a sarokkefe, a széles tisztítóhenger, vagy a készülék tetején kivehető szennyeződés gyűjtő...

bővebben
iRobot Home alkalmazás – beállítások, újdonságok

iRobot Home alkalmazás – beállítások, újdonságok

iRobot Home alkalmazás - beállítások, újdonságokAz iRobot Home applikáció segítségével a mobiltelefon ikonnal ellátott "Okos robotporszívó"készülékek vezérlését, beállítását, programozását, felügyeletét és programozását végezhetjük el. Mely modellekkel vezérelhető az iRobot Home alkalmazás? iRobot...

bővebben

Webshop

Webshopunkban minden kiegészítő, szerviz alkatrész és készülék megrendelhető.

Elérhetőségünk

Telefon

+36306868786

Pin It on Pinterest

Share This